Hämärän hyssy oli jo kääntynyt pimeydeksi, kun Koskenmäen koulun asuntolaan keräännyttiin laulamaan kauneimpia joululauluja. Tilaisuuden järjestivät Kuhmon seurakunta ja hanke yhteistyössä. Oiva Korhonen oli lämmittänyt tilat vanhoilla pönttöuuneilla kotoisen lämpöisiksi 60 hengen ennätysyleisölle. Tervetuliaisiksi nautittiin joulupuuroa ja hankkeen tarjoamat torttukahvit. Tunnelmaa loivat kynttilät ja pettuisilla pipareilla koristeltu kuusi. Piparit oli kierrätetty vuoden takaisen kuusikilpailun kirjastossa ylivoimaisesti voittaneesta Ylä-Vieksin kuusesta. Vieksin alueella keväällä aloittanut diakoni Marjo Kyllönen esittäytyi saavuttuaan. Hän toivoi ihmisten ottavan yhteyttä ja kertoi mielellään tulevansa myös kotikäynneille. Leppoisan keskustelun sorinassa oli hyvä virittäytyä illan muuhun ohjelmaan.

Aluksi katsottiin hiirenhiljaa vanha E. Mäkisen lyhytelokuva Kaskisavun mailta, työt kaskialueen valinnasta rukiintähkiin. Eletty sitä on ennenkin. Ella Korhonen kertoi, että muitakin samaan sarjaan kuuluvia elokuvia suunnitellaan näytettävän vuoden 2013 tapahtumissa.

Sitten päästiin itse asiaan. Erkki Kilponen soitti urkuja ja lauloi väen ollessa mukana kuin kuoro konsanaan. Kaikille tutut laulut seurasivat toinen toistaan ja väliin jokunen uudempikin. Kolehti kerättiin erityisesti lasten lukutaidon edistämiseksi Aasiassa.

Kauneimmat Joululaulut 2012 julisteKauneimmat Joululaulut 2012Kauneimmat Joululaulut 2012