Vesantalon grillillä irroteltiin rennossa tunnelmassa Sana on Vapaa -iltamassa. Noin 40-henkistä joukkoa kyläläisiä ja kesäasukkaita hemmotteli lämmin keli, eikä itikan itikkaa ollut kiusana. Virallisemmassa ohjelmassa oli suuhunpantavan tarjonnan lisäksi kerrankin kevyesti vain hanurinsoittoa, mitä sitten saatiinkin kuulla kunnolla Keijo Kilposen ja Pauli Aaltosen kaksistaan jammailemana. Sävelten tulva oli kuin yhtä kesäillan valssia. Muuten lähinnä tavattiin tuttuja ja tutustuttiin tuntemattomiin, rupateltiin niitä näitä ja katsastettiin Vesantalon kunnostuksen vaihetta ja jatkoa.

Vesantalon kunnostuksessa on siirrytty sisälle, kun ulkoapäin talo alkaa olla pikku fiilaamista vaille valmis. Mitä nyt grillistä puuttuu vielä tulisija. Kahvilan lattiaa laitetaan uusiksi. Talo on rakennettu betonilaatalle, jota ei ole tiedetty kosteuseristää. Niinpä ”niskojen” alapinnat olivat päässeet kauttaaltaan pehmenemään. Sama tilanne vallitsee merkkien mukaan eteisessä, joka avataan töiden kannalta sopivassa vaiheessa. Lautalattia maalataan lopulta alkuperäisen laivastonharmaan väriseksi. Ikkunat alkavat olla läpikäydyt, ulko-ovia on kunnostettu ja osin joudutaan tekemään ja lämmitysmenetelmää mietitään. Tavoitteena on halpa peruslämpö talviksi ja säällisillä kustannuksilla kesäenergia.

Illan mittaan vastailtiin Viexi Vie -hankkeessa tehtävään imagokyselyyn Vieksin nykymenosta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada käsitystä niin kyläläisten kuin etenkin muiden suhtautumisesta Vieksin kehitykseen ja kehittämiseen, jotta mentäisiin mieluummin yhtä tahtia yhteiseen suuntaan. Vastauksia ruksailivat jokseenkin kaikki. Sama pienimuotoinen kysely on netissä ja hanketoimistolla. Keruuta jatketaan alkusyksyyn saakka. Antaa palaa!