Kuva: Ikkunoiden kunnostusta ja puhdistusta Vesantalolla

 

Mari Heikura | TyöPAKKI-projekti

Vesantalolla vasarat paukkuvat ja moottorisahat soivat, kun TyöPAKKI-projektin työntekijät kunnostavat taloa jälleen käyttökuntoon. Kuvassa on meneillään ikkunoiden kunnostus ja puhdistus. Projektin työnohjaaja Hannu Lipponen on tyytyväinen työmiesten työhön ja iloitsee työntekijöiden hyvästä motivaatiosta ja iloisesta mielestä.

Ylä-Vieksin kyläyhdistyksen hallinnoima TyöPAKKI-projekti on tarjonnut työtä tähän mennessä kuudelle pitkään työttömänä olleelle kyläläiselle. Euroopan sosiaalirahaston rahoitus, aktiivinen kylä ja toimiva yhteistyö eri tahojen kanssa mahdollistavat työtä työttömille ja tekijöitä tekemättömälle työlle. Projekti tekee tiivistä yhteistyötä Kuhmon kaupungin kuntakokeilun, TE-toimiston sekä Kuhmon kaupungin kanssa.

Työntekijöitä erilaisiin tehtäviin haetaan yhdessä Kuhmon kaupungin kuntakokeilun kanssa. Työtehtävät suunnitellaan siten, että ne tukevat työllistettävien omia vahvuuksia, jolloin innostus ja motivaatio työhön ovat korkealla. Sopivaa työtä sopiville tekijöille on kylältä löytynyt hyvin.

Myös projektin hallinnointi työllistää väkeä Vieksin alueelta. Projektissa työskentelee työnohjaaja Hannu Lipposen lisäksi osa-aikaisina työntekijöinä projektin vetäjä Eeva Kyllönen ja projektisihteeri Mari Heikura.

Maaliskuussa alkanut projekti on päässyt hyvään vauhtiin ja työllistää pitkäaikaistyöttömiä ainakin tämän vuoden loppuun asti. Mikäli kotitaloudet, maatilat tai muut yritykset tarvitsevat työntekijää esimerkiksi polttopuiden tekoon, pusikon raivaukseen tai muuhun vastaavaan työhön, kannattaa ottaa yhteys projektin vetäjään Eeva Kyllöseen p. 040 8387 419. Työntekijät voivat työskennellä koko Vieksin alueella.

tyopakki_logot