Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman seurantakomitea tutustui Kainuun maaseudun kehittämiseen ja hankkeisiin kaksipäiväisellä vierailullaan 3-4.6.2014. Ryhmässä oli jäseniä monista ELY-keskuksista, Maaseutuvirastosta, Maa- ja metsätalousministeriöstä sekä monista muista maaseudusta huolta kantavista organisaatioista. Vieksille ryhmä saapui nähtyään ensin Lentiiran ja kuultuaan Iivantiirassa karhurobotti- ja kyläverkkohankkeista.

Eeva Kyllönen ja Timo Niskanen kapusivat vieraiden bussiin Iivantiirassa niukan ajan hyödyksi käyttääkseen ja tekivät tulomatkalla selkoa Wiexi Vie -hankkeesta ja varsinkin sen vaikutuksista ja jatkohankkeistuksen tarpeista. Koskenmäenkaupan baarilla oli muita hallituksen jäseniä vastaanottamassa vieraat kahvitauolle. Tiukasta aikataulusta huolimatta ehdittiin vaihtamaan monenlaisia arvokkaita näkemyksiä. Vieraat erityisesti arvostivat suoran tiedon saamista hankkeita toteuttavalta kylältä, jotta päätöksenteko olisi tukevalla perustalla. Vieraat mm. toivoivat että kyläyhdistys esittäisi Wiexi Vie -hanketta valtakunnalliseen Hyvät käytännöt -kilpailuun. Lähtiessään antoivat vieraat yhdistykselle muistoksi käynnistään hienon käsintehdyn haapapuisen kulhon. Kyläyhdistys kiittää komiteaa lämpimästi hedelmällisistä keskusteluista ja lupaa palata asiaan.

ELY -seurantaryhmä