Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Ylä-Vieksin kyläyhdistykselle 25 000 euroa avustusta Vesantalon kunnostamistyöhön vuodelle 2014.  Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Seurantaloja omistaville yhdistyksille jaettiin tänä vuonna korjausavustuksia 1,7 miljoonaa euroa. Niiden tarkoitus on parantaa talojen toimivuutta ja kuntoa. Keskimääräinen avustussumma oli noin 9200 euroa seurantaloa kohti.

Vesantalon kunnostukseen myönnetty avustus oli korkein Kainuuseen saaduista ja viidennellä sijalla kaikista 188 jaetusta. Toiseksi suurimman summan seitsemästä Kainuuseen tulleesta, 13 000 euroa, sai Kainuun Nuotta. Ylä-Vieksin kyläyhdistys oli ainoa kuhmolainen avustuksen saaja.

Ylä-Vieksille myönnetty avustus on neljäs samansuuruinen neljän vuoden aikana. Yhdistyksen kunnia-asia on jatkaa työtä osoitetun luottamuksen arvoisesti.

talologo-web

Lue tarkemmin täältä:

Kotiseutuliitto, Seurantalojen korjausavustukset 2014