Sointi oli voimallisen muhkeaa ja mukaansa tempaavaa, kun Suomussalmen Harmonikkakerho esiintyi kahdeksan haitarin voimin Vesantalolla lauantaina 13.8.2016. Tuollainen kokoonpano on sinällään jo vaikuttava näky esiintymislavalla. Laulusolisti Jarkko Haapalainen hoiti laulupuolen komeasti, rumpuja paikkasi rytmikone. Tämä oli yhtyeen ensimmäinen keikka Kuhmossa ja yleisöä oli saapunut ympäri Kainuuta ainakin Kuhmosta, Kajaanista, Suomussalmelta ja Hyrynsalmelta. Talo oli täynnä ja tanssilattia kovassa käytössä.

Harmonikkakerho keikkailee harvakseen ja enimmäkseen Suomussalmen alueella. Kerhon ohjelmistosta löytyy pääasiassa vanhempaa tanssimusiikkia: valsseja, tangoja, jenkkoja, humppaa ja fokseja. Pari vuotta sitten yhtye mm. soitti Veikko Ahvenaisen keikalla Suomussalmen Retikka-teatterissa. (Veikko Ahvenainen on harmonikkataiteilija, harmonikansoiton Suomen mestari vuodelta 1957).

Suomussalmen Harmonikkakerho ry (SuHaKe) perustettiin vuonna 1989, jäseniä on tällä hetkellä 22 ja yhtyeessä soittajia 7-9 tilanteesta riippuen; joskus on yhtyeessä ollut jopa 10 haitaria, laulusolisti ja rumpali. Yhtyeen 25-vuotisjuhlia vietettiin vuonna 2014. Vuosien varrella ovat yhtyeen soittajat ja laulusolistit vaihtuneet, ainoa perustajajäsen nykyisessä kokoonpanossa on Seppo Möttönen. Harmonikkakerho ei anna varsinaista opetusta harmonikansoitossa, vaan järjestää ainoastaan yhtyeen soittoharjoituksia. Varsinaista opetusta harmonikansoitossa tarjoaa Suomussalmen kansalaisopisto Kianta-Opisto.

Vesantalon kokoonpanossa mukana olivat Raimo Heikkinen, Pekka Leppänen, Reijo Moilanen (harmonikan lisäksi rytmikone ja moduuli), Seppo Möttönen, Jarkko Haapalainen (laulusolisti), Kauko Kemppainen, Timo Seppänen (soitonjohtaja), Terttu Korpela ja Vilho Väyrynen.

Soitonjohtaja Timo Seppänen ja hanuristi Terttu Korpela

Soitonjohtaja Timo Seppänen ja hanuristi Terttu Korpela

Tanssilattialla tiivis tunnelma

Tanssilattialla tiivis tunnelma

Jalalla koreasti

Jalalla koreasti

4. Sirkka ja Risto Lehtinen tulivat tansseihin mökiltään Hallaniemestä, koti on Lahdessa

Sirkka ja Risto Lehtinen tulivat tansseihin mökiltään Hallaniemestä, koti on Lahdessa

Katso ja kuuntele lisää Harmonikkakerhon soittoa:

http://www.youtube.com/watch?v=RgxjaoD5J5Y

http://www.youtube.com/watch?v=-JaUCop_yxE