Kainuun ELY-keskuksen teemahaku kyläverkkojen suunnittelemiseksi ja rakentamiseksi on päättynyt 15.4.2013.  Luoteis-Kuhmosta on hakuun jätetty ehdotus, jossa suunnittelualueena ovat Iivantiira, Kuusamonkylä, Härmänkylä, Vuosangankylä, Ylä-Vieksi, Juonto, Hietaperä ja Ala-Vieksi. Asukkaiden alustava kiinnostus liittyä verkkoon on ollut erinomaisen korkea, jopa 85-95 prosentin tasolla. Joka kylällä ei kyselyä ole ehditty toteuttamaan. Myös kuhmoniemeläiset ovat jättäneet hakuun oman ehdotuksensa.

Kyläverkoilla yhdistetään kotitaloudet ja muut käyttäjät runkoverkkoon valokuidulla. Kyläverkossa on ”töpseli”, joka pitää kytkeä runkoverkosssa olevaan ”pistorasiaan”, jotta yhteys nettiin syntyy. Kuhmossa on nyt otollinen tilaisuus tuoda runkoverkko saataville kaikille kaupungin kylille, kun kaupunki on päättämässä runkoverkon rakentamisesta koko maan kattavassa Laajakaista kaikille 2015 -hankkeessa.