Laajakaista kaikille 2015 -hanke lämmitti Kuhmon kaupunginvaltuuston 22.4.2013 kaksituntiseen maratonkäsittelyyn. Aihe olikin sen arvoinen. Kyse on Kuhmon tulevaisuudesta. Kaupunginhallituksen 9.4.2013 tekemä päätös osuuskuntamallilla etenemisen puolesta voitti  selvin numeroin 24-8. Sillä selvä se ei ole, vaan varsinaiset rahoitusta koskevat päätökset tulevat vuoroon ehkä syksymmällä.

Kainuun ELY-keskuksen teemahakuun kyläverkoille on jätetty kaksi ehdotusta, molemmat Kuhmosta. Perustettavat Luoteis-Kuhmon ja Kuhmoniemen kyläverkko-osuuskunnat olivat tekijöinä. Kuhmon runkoverkkoratkaisu tarjoaisi toteutuessaan niin näille kahdelle suunnitellulle kuin mahdollisille muillekin kylä- tai kaupunginosaverkoille sekä asukkaille ja yrityksille kustannuksia säästävän mahdollisuuden kytkeytyä nettiin ja palveluihin. Myös nurkan takana paisuen odottava julkisten palveluiden tarjonta netin kautta onnistuisi ja kehittäminen saisi uutta potkua. Muualla Kainuussa toteutuneella 10-30 prosentin liittyjäosuudella voidaan samasta vain uneksia.