Sanovat, että aivojen käyttäminen on hyväksi terveydelle, kuin vaseliinia ruostuvalle koneelle. Jokainen sipehtii joka päivä ainakin jostain asiasta, että miksi senkin pitää olla sillä tavalla. Joku vie aatoksen pikkuisen pidemmälle ja miettii joutessaan parannusta asiaan. Saattaa tulla peräti oivallus, jota ei kohta enää muista. Vielä toimeliaampi ottaa ja tekee itselleen elämäänsä helpottavan pikkuisen tai isomman muutoksen. Joku kehittää itselleen työpaikan. Turhan harva uskaltaa päättää parantaa maailman.

Jos ajattelit ryhtyä valmistamaan lumesta valkoista maalia, tai sinulla on vielä parempi idea, tai olet muuten vain kiinnostunut kuulemaan keksimisestä, keksinnöistä ja keksijöistä, tule lauantaina 27.4.2013 klo 10 Koskenmäen koululle ideapäivään. Siellä muutamat tosikeksijät kertovat mielenkiintoisilla esimerkeillä millaista se on, niin myötä- kuin vastoinkäymisissä.

Päivän järjestää Wiexi Vie  yhteistyössä Innoliiteri -hankkeen kanssa. Samalla julistetaan Kainuun ideakilpailun Vieksin osuus avatuksi. Jos kellä on vielä tallessa torstain 18.4. KotiseutuPlus, voi lukea koko takasivun kisailmoituksen. Voittajille on luvassa matka Saksaan! Innoliiteri järjestää kilpailusta Kuhmossa lisäksi erillisen tilaisuuden 21.5. klo 12-15 (Kuhmon kaupunginvirasto, Suvanto-tila).

Ideat & keksinnöt 2013