Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt kyläyhdistykselle 25 000 euron suuruisen avustuksen Vesantalon kunnostukseen vuodelle 2013. Samansuuruiset avustukset on saatu myös kahdelle edeltäneelle vuodelle. Avustus on eräs suurimmista koko maahan ja suurin Kainuuseen annetuista. Kyläyhdistyksen velvollisuus on olla luottamuksen arvoinen.

Vesantalo ja kaksi uutta ulkorakennusta maalataan tulevana kesänä ja ulko-ovet uusitaan. Sisätöihinkin päästään enemmässä määrin. Vesijohto ja sähköt vedetään sisälle ja viemäröinti ulos. Työvoimaa saadaan mm. Kuhmon kuntakokeilu -hankkeen kautta ja talkoilla täydennetään. Ammattilaiset vastaavat työn luonnistumisesta.

Grillin ympärillä päästetään kesän mittaan sana vapaaksi. Olkoot vaikka katoksen avajaiset. Kerrankin on hyvää aikaa valmistella kysymyksiä ja napakoita mielipiteitä!

Vesantalo 2013