Laajakaista kaikille 2015 -hankkeesta äänestettiin Kuhmon kaupunginhallituksessa 9.4.2013. Osuuskuntamalli voitti selvin numeroin 8-2. Seuraavaksi asia viedään kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Tulos on hyvin myönteinen valmisteltavana olevalle Luoteis-Kuhmon kyläverkkohankkeelle. Sille voi näin tarjoutua parempi mahdollisuus kytkeytyä runkoverkkoon. Tästä on hyvä jatkaa.

Luoteis-Kuhmon kylillä on meneillään alustava kysely kiinnostuksesta liittyä kyläverkkoon. Muutamassa päivässä on kiinnostuneiden osuus kaikista Ylä-Vieksin asutuista talouksista noussut yllättävän vähällä tiedottamisella peräti 60-70 prosentin tasolle. Korkeammalle ei tässä vaiheessa ole erityistä tarvettakaan, sillä suunta jo näkyy. Huomattavan hyvä lukema on saavutettu myös pienemmällä Vuosangankylällä muutamassa tunnissa.

Muilta kyliltä ei välituloksia ole kerrottavissa. Kysely suoritetaan lomakkeella, joita on toimitettu kaikille Wiexi Vie -kyläyhdistyksille ja Iivantiiraan. Kylien toivotaan olevan itse nopeita ja toimeliaita, koska hanketoimijoilla on hankehaun tässä vaiheessa muuta kiireellisempää puuhaa. Selvitys voi jatkua vielä muutaman päivän, sillä hanke-ehdotusten pitää olla ELY:ssä 15.4.2013.