Kuvat: Ella Korhonen & Timo Niskanen

Kun vanhat vieksiläiset valokuvat ja tekstiiliperinne vetävät koolle noin 80 kiinnostunutta, puheensorinaa piisaa. Koskenmäen koulun asuntolassa ”poikien puolella” avattuun tyylikkääseen valokuvanäyttelyyn on Ella Korhonen koonnut Vieksin elämänmenoa aina 1920 -luvulta lähtien. Kuvien taustana olevat asuntolan liki 80-vuotiaat seinähirret jäävät jo nuoremmiksi.

Avajaisissa oli esillä myös tekstiiliperinnettä, niin työvälineitä, tekstiilitöitä kuin vanhaan kukka-aiheeseen perustuva nykyaikainen kaitaliinapaketti. Se on laadukas tulos hankkeessa toteutetusta perinteen tuotteistamiskurssista. Vanhin näyttelyesine oli Huuhilon kangaspuut, joilla on alettu paukuttamaan liinoja sun muita 1800-luvulla.

Valokuvanäyttelyssä voi vierailla elokuun 2012 loppuun saakka. Se on avoinna koulun alueella pidettävien tapahtumien aikana ja muulloinkin erikseen sopimalla. Myös osa tekstiilinäyttelystä jatkuu kesän yli.

 

Perinnevalokuvat 2012

 

Kuhmolaisen artikkeli