Sinipyrstön siivellä -bongarit päättivät lähteä kohti Havukkavaaraa, vaikka vettä tuli reippaasti ja lisää oli luvassa pitkin päivää. Sateessa ja päivän ollessa jo pitkällä eivät odotukset olleet kovinkaan korkealla sinipyrstön löytämiseksi. Mutta eikö vaan, juuri kun Havukkavaaran ikimetsään päästiin, vedentulo lakkasi ja aurinko alkoi paistamaan. Matkaradiosta CD päälle ja sinipyrstön laulua ilmoille. Kuulostelua ja taas vähän matkaa eteenpäin.

Sinipyrstö 2012Sinipyrstö 2012

Kun päästiin Havukkavaaran pohjoisrinteelle, tuli vastaus. Sinipyrstö lurautti ensin laulun ja rupesi sitten varoittelemaan reviirilleen tunkeutujia. Lintu oli sen verran vikkelä, ettei kiikariin antautunut, mutta se ei paljoa haitannut. Yli odotusten onnistuneen retken jälkeen kokoonnuttiin juhlamielellä Koskenmäen koulun asuntolaan vetämään yhteen, suunnittelemaan ja tekemään tuttavuutta uunituoreisiin sämpylöihin ja muihin tarjottaviin.

Sinipyrstö 2012Sinipyrstö 2012

Sinipyrstö 2012