Wiexi Vie -avajaiset ja toimintapäivä pidettiin suosiollisissa olosuhteissa. Väkeä oli paljon, ohjelma osoittautui kiinnostavaksi ja sää oli tilauksen mukaisesti mitä parhain. Aurinko helotti ja luonto tuoksui.

Eeva Kyllönen toivotti vieraat ja Kajaanin ammattikorkeakoulun terveydenhoidon opiskelija-neuvojat tervetulleiksi Koskenmäen entisen koulun ns. yläluokassa. Kuultiin tiiviisti hankkeen sekä päivän ja vähän kesänkin ohjelman alustavaa esittelyä

Lennosta siirryttiin Kajaanin AMK:n opiskelijoiden pitämään ravitsemusluentoon. Sen mukaan kun ymmärtää elää, niin hyvä on. Ja mikäpä ettei Vieksillä ymmärrettäisi. Luennon kangistamat jäsenet norjisti tuolijumppa. Päälle nautittiin Eeva Piiraisen joukkueen järjestämät kahvit, mehut sekä terveysleivät- ja -pullat. Heti avajaisseremonian jälkeen oli osa neuvojista siirtynyt alaluokkaan tehtäviensä pariin. Toinen ryhmä oli jo alusta pitäen valmiina Koskenmäen kaupalla sijaitsevassa Wiexi Vie -toimipisteessä. Ryhmät suorittivat pitkin päivää monipuolisia terveysmittauksia halukkaille, joita myös neuvoivat hyvinvoinnin eteen.

Avajaiset

Kajaanin AMK opiskelijat

Avajaiset

Jumpan ja kahvittelun jälkeen riennettiin kipin kapin entiseen koulun asuntolaan katsomaan Kari Kemppaisen tekemä Ylä-Vieksi -dokumenttielokuva vuodelta 1992. Hämmästeltiin, kuinka suuri onkaan muutos ollut pelkästään viimeisten 19 vuoden aikana.

Vauhtiin kun päästiin, laittoi koneenkäyttäjä Timo Niskanen myllyynsä unkarilaisen Kuhmoa esittelevän TV-elokuvan vuodelta 1990. Siinä käytiin useampaan otteeseen myös Vieksillä. Ajan patina oli ehtinyt tämänkin filmin arvoa lisäämään. Elokuvia pyöritettiin pari tuntia melkein non-stop, kun kiinnostusta oli. Elävän kuvan ohella suurta mielenkiintoa ja vilkasta keskustelua herätti  Ella Korhosen koostama vanhojen valokuvien pienoisnäyttely. Aiheesta on luvassa runsaasti lisää, kunhan perinnekeruu saadaan pidemmälle suoritettua. Nyt piti jo kiirettä jumppa kakkoseen.

AvajaisetAvajaiset

Wiexi Vie -toimipisteessä Koskenmäen kaupan entisessä postihuoneessa kerrottiin koko toimintapäivän ajan Wiexi Vie -hankkeesta ja mitattiin verenpaineet sun muut kaiken muun menon ohella. Ei ollut niin kiire, etteikö vieraiden kanssa olisi ehditty keskustelemaan kaiken maailman polttavista hankkeen ja päivän aiheista, kuten valokuituyhteyksistä. Mari Halosen pyörittämässä toimipisteessä osallistuttiin kevennyksenä arvauskilpailuun. Siinä piti arvata kuvasta hyvin kauniin sinisen pikkulinnun laji. Pannu pidettiin kuumana täälläkin.

Yhdistys käytti  hankkeen vetämää väentungosta hyödykseen. Päivän mittaan vaihtoi arpa poikineen ja jokunen kolikko omistajaansa. Toimipisteessä kertyi arvauslappusia paksu pinkka. Ohjelman lopuksi kokoontui yhdistyksen hallitus vetämään yhteen ja miettimään miten eteenpäin. Tyytyväisiä oltiin. Suunta ja konstit vaikuttavat olevan kovin selvät. Suoritetussa arvonnassa nosti onnetar (Mari) 50 euron lahjakortin voittajaksi arvan, jonka oli ostanut  Eila L. Sotkamosta. Arvauskilpailun voitti  Elina H. Kajaanista. Voittajia on onniteltu.

Avajaiset Avajaiset

Kiitoksia AMK-laisille, Eeva P:n kahvijoukkueelle, kaikille mukana olleille ja omalle väelle! Lisäkiitokset arpajaisiin osallistuneille!

Se pikkulintu oli sinipyrstö. Koreaan harvinaisuuteen päästään tutustumaan tarkemmin vähän ennen juhannusta. Kalenteriin on merkitty huippuasiantuntijan esitys sinipyrstöstä ja jatkoksi opastettu luontoretki linnun reviirille 19.6.2011 klo 13:00.