Ylä-Vieksi julistettiin Hyrynsalmen Iskulla 2.9. järjestetyssä Kainuun kyläparlamentin vuoden 2011 täysistunnossa Vuojen kaenuulaeseksi kyläksi. Valintaa on juhlistettu heti kohta Ylivieksin Metsästäjien Mutteri-majalla 4.9. järjestetyn eräkirkon päälle ja jatkettu lauantaina 10.9. täytekakkua pitkin päivää leikaten Koskenmäen kaupan kahvilassa. Tilaisuudet olivat samalla hyvää harjoitusta Vesantalo-tapahtumien järjestämiseksi. Kakku maistui kaikenkaikkiaan lähemmäs 150 juhlijalle. Härmänkylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Vesa Kyllönen oli kirjoittanut varta vasten juhlan kunniaksi tunnelmallisen runon Meidän Vieksi. Se kirvoitti raikuvat aplodit. Yleisön joukossa oli levyttäneitä kitaristeja, rock-artisteja ja varmaan monta muuta taideosaajaa.

Vuojen

2.9. Ella, Timo, Eeva, Tarja ja hymyn häivähdys

 

Vuojen

2.9. Vieksin trio, Kalle, Tarja ja Helinä vakavina

 

Vuojen

14.9. Kuhmon kaupungin yllätysonnittelut. Vasemmalta Kari, Anja, Liisa & Eeva

 

Vuojen

Koskenmäen kaupan kahvilassa

Vuojen Vuojen  Vuojen

 

 

 

 

Kunniakirja

Vuojen kaenuulaenen kylä -kunniakirja