Koskenmäen koulun asuntolassa vietettiin 16.12.2011 iltapäivä täynnä toimintaa. Sikermä aloitettiin Ella Korhosen suunittelemalla vanhojen vieksiläisten valokuvien ja perinnetiedon näyttelyllä. Patinoituneet hirsiseinät olivat edukseen kuvien taustana. Osattiin toki odottaa aiheen kiinnostavan, mutta väenpaljous yllätti silti. Jossain vaiheessa laskuri näytti 62 kävijää. Kuvatut ihmiset ryhtyivät elämään, saivat nimiä ja pääsivät tarinoimaan omiaan. Tapahtumille, esineille ja asioille löytyi selityksiä ja ajankohtia. Monta hauskaa sattumusta kerrottiin ja olisiko joku pikku salaisuuskin. Näyttelyn ei suunnitella jäävän viimeiseksi, vaan se oli vasta pintaraapaisu.

Päälle nautittiin tankkitäysmaitoon Eeva Kyllösen keittämää riisipuuroa ja torttukahvit, tarinoiden jatkaessa kulkuaan.

Päivä päätettiin laulamalla tunti kauneimpia joululauluja. Tyytyväisempää illanviettoaan jatkamaan lähtenyttä joukkoa saa kotvan hakea!

Joulu & perinnevalokuva 2011 juliste

Joulu & perinnevalokuva 2011
Juliste: Ella Korhonen

Joulu & perinnevalokuva 2011