Vieksin Koskenmäen  koulun asuntola pullisteli väenpaljoudesta, kun lähemmäs 50 kiinnostunutta kuunteli asiantuntijoiden esityksiä Vieksin kaivosasioista. Väkeä oli tullut niin Vieksiltä kuin muualtakin, hyvin moni Hyrynsalmelta. Haluttiin kuulla kuinka todennäköistä on kaivoksen tulo, minkälainen se olisi ja mitä se vaikuttaisi. Nikkeliä, kuparia, kultaa ja muutakin löytyy, mutta esiintymät ovat olleet pieniä. Viranomaisia edustivat Geologian tutkimuskeskuksen (GTK), kuntayhtymän, Hyrynsalmen kunnan ja Kuhmon kaupungin edustajat. Kaivosyhtiöistä paikalla oli Tulikivi Oyj. Niiden päälle terveiset saatiin Talvivaaran kaivoksen ympäristön asukkailta.

Kaivospäivä 2011Kaivospäivä 2011 Kaivospäivä 2011

Kuultiin Moisiovaaran, Tapaninkylän, Vieksin ja Hietaperän alueilla pohjois-etelä -suuntaisena juottina esiintyvän vihreäkivivyöhykkeen mineraaleista. Tuttuja nikkeliä, kuparia ja kultaakin ne sisältävät, mutta toistaiseksi löydetyt esiintymät ovat verrattaen pieniä. Härmänkyläläisen V. Heikuran aikoinaan löytämä erittäin kultapitoinen kivi on houkuttanut emäkallion etsintään.

Kaivospäivä 2011