Kuvat: Mari Halonen & Timo Niskanen

Kuusamonkylän entisellä koululla Kuusamonjärven hienoissa maisemissa käytiin vilkasta keskustelua terveydenhoitopalveluista, Wiexi Vie  -hankkeesta ja kylien yhteistyöstä. Osallistumisprosentti oli ennätysmäinen. Vähää vaille, ettei kyläyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Kähkönen ollut saanut kaikkia koolle. Järjestelijöille ja kyläläisille lämpimät kiitokset Erja Kähkösen hoitamaa kahvittelua myöten.

Kuusamonkylä mukaan

Alkuun otettiin selkoa Wiexi Vie -terveydenhoitaja Erja Huotarin tehtävistä. Niitä sitten heti riittikin, kun koitti henkilökohtaisten tapaamisten aika. Yhteistyön suunnittelu vei reilun parituntisen ja enemmänkin olisi mennyt. Vakavampien aiheiden ohella liikkeelle nytkähti Osmo Kähkösen suunnittelema kuusamonkyläläisten entisen kirkkoreitin elvyttäminen. Ei siitä niin kovin montaa vuosikymmentä ole, kun Kuusamolta lasketeltiin veneillä ensin Vuosanganjärvelle, jonka laajan selän jälkeen Pitkä- ja Louhikoskia pitkin Kuivajärvelle, josta vasta päästiin hankkiutumaan milloin minkäkin kuorma-auton lavalla kirkolle. Suurin osa koolla olleista on tehnyt reissun laskemattomia kertoja. Vesimatkan alussa on valtakunnallisesti arvokas rakennuskulttuurikohde, Kuusamonjoen mylly.

Paluumatkalla pistäydyttiin ihailemassa Härmänkylän Tasangon navetassa pientä vuorikiipeilijää.

Kuusamonkylä mukaan