Kuvat: Mari Halonen

Hietaperässä vietettiin Wiexi Vie:n ja Hietaperän kyläyhdistyksen yhdessä järjestämää Hyvän Voinnin äitienpäivää. Hyvinvointivalmentaja Jenna Mäkeläinen, Hyve House, rentoutti, luennoi ja laittoi kyläläisiin liikettä espanjalaisrytmien tahtiin. Hyvinvointi koostuu sosiaalisen hyvinvoinnin lisäksi fyysisestä, henkisestä, älyllisestä ja emotionaalisesta hyvinvoinnista. Näistä kaikista saatiin tietoa.

Hyvä Vointi

Jenna Mäkeläinen kertoo hyvinvoinnista

Jenna totesi, että hyvinvointi merkitsee itsekullekin eri asioita. Jokaisen pitäisikin tehdä juuri niitä juttuja, jotka itseä kiinnostavat. Se on elämän suolaa. Kaikille tärkeää on kuitenkin sopiva määrä terveellistä ravintoa ja riittävä uni.

Jenna mittasi vielä puristusvoimat ja rasvaprosentit sekä testasi tuolilta ylösnousua ja toistokyykistystä. Hän antoi myös henkilökohtaista liikunta- ja terveysneuvontaa. Lisäksi kotiin viemisiksi saatiin ohjevihkosia muun ohella kolesterolista, sydämen hyvinvoinnista ja liikunnasta.

Hyvä Vointi

Äitienpäivän ruusut

Samaan aikaan Erja Huotari piti terveydenhoitajan vastaanottoa toisaalla ja näin keräsi lisää aineksia uuden kehittämiseen. Myös Ella Korhosen pystyttämässä veistoluokan perinnevalokuvanäyttelyssä käytiin pitkin päivää ahkerasti kertoilemassa menneeseen liittyviä muistoja ja tarinoita.

Hyvä Vointi