Kainuun 1. vaihemaakuntakaavan valmisteluun kuuluva luonnos Lähtökohdat ja tavoitteet oli nähtävillä 13.5.2009 – 22.6.2009. Tuntuu hieman myöhäiseltä kuulutella lähtökohtia, kun kaavan pitäisi olla pian ehdotusvaiheessa. Parempi silti myöhään kuin ei milloinkaan. Yhdistys esitti 22.6.2009 kuntayhtymälle asiakirjaluonnoksesta mielipiteen. Kysymme mikseivät kaavoittaja ja puolustusvoimat ole miettineet Sotkamon takarajalla olevan Pohjois-Karjalan prikaatin Sotinpuron ampuma-alueen pientä laajentamista molempien prikaatien yhteiskäyttöön. Se olisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kassunkurulaisetkin voisivat huokaista helpotuksesta. Toisekseen olisi mukava, jos prikaati ja muutkin lopettaisivat väärän tiedon jakamisen Vuosangan ampuma-alueen siunauksellisuudesta kylällemme. Annetulla kehitysavulla ei paljoa kannattaisi prikaatin retostella.

Kannattaa käydä aika ajoin vilkaisemassa kuntayhtymän vaihekaavasivua. Sieltä löytyy myös kesäkuinen kuntayhtymän tiedote Vaihekaavan laatiminen etenee.

PDF