Puolustusvoimien koolle kutsuma niin sanottu Vuosangan yhteistöryhmä kokoontui taas puolivuotispalaveriin. Päällimmäiseksi tunnelmaksi jäi, että kokoonkutsuja halusi tilaisuudesta eroon niin heti kuin mahdollista. Ja sillä vaivalla kuin sinne haalauduttiin.

Pari tiedonmurua silti saatiin koppaan, eli ihan turhaan ei mennyt:

  • Vuosangan melumittauksia tehdään taas ensi vuonna. Parhaillaan selvitellään mistä siinä on kyse. Pitää selvittää, kun ei selvittämättä kerrota.
  • Vuodelle 2010 ei Vuosangan kehittämiseen ole käytettävissä senttiäkään. Sen sanotaan olevan yleislinja ampuma-alueilla.

Vieläkään ei selvinnyt kuka oikein on Vuosangan toiminnanharjoittaja. Kaksi vuotta sitä on yritetty. Hiisipirtillä oli mukana juristivahvistuskin, mutta ei vaan selvinnyt. OTT Kari Kuusiniemi kirjoittaa asiasta Oikeuden perusteokset -sarjaan kuuluvassa Ympäristöoikeus (2001) -tiiliskivessä:

”Käsitteen täsmällisellä määrittelyllä on merkitystä erityisesti velvoitteiden ja vastuiden kohdentamisen kannalta.”

Ehkä juuri siitä syystä sitä ei selville saadakaan. Kokouksen puheenjohtaja tarjosi ratkaisuksi asian selvittämistä seuraavaan toukokuiseen kokoukseen mennessä. Yhdistys vaati vastausta viikossa. Ei ole kuulunut. Vihje: OTT Kuusiniemi kertoo myös vastauksen.