Vuosangan kiinteistöistä ja kymmenistä rakennuksista ei makseta kiinteistöveroa. Kuhmon kaupunginvaltuuston määräämät kiinteistöverot vuodelle 2010 ovat entistä korkeammat. Kiinteistöveroillasi olet osaltasi tilkitsemässä sitä aukkoa, mikä kaupungin kassaan Vuosangan jäljiltä jää. Yhdistys lähestyi asiassa vaatimuksella Kuhmon kaupunginhallitusta. Sen olisi hyvä kiirehtiä, etteivät vanhasta päästä verot vanhenisi. Sen verran paljon on jo päässyt lipsumaan kaupungilta tienestejä lopullisesti ulottumattomiin. Kajaanissa on aina huolehdittu, että prikaatin kiinteistöistä verot maksetaan.

PDF

Kuhmon kaupungin teknisen lautakunnan valvontajaosto antoi päätöksen ja lausunnon. Niihin teki yhdistys kaikesta huolimatta oikaisuvaatimuksen. Kuinka paljon virastoaikaa säästyisikään, jos joutavanpäiväisen juntturoinnin sijaan korjattaisiin ilmiselvät kansalaisten esille nostamat puutteet ja virheet oikopäätä. Edistettäisiin mieluummin yhteistä asukkaiden ja kunnan alueen hyvää.

PDF

Mutta kun ei, pitää keskittyä omien syrjäkyläläisten nujertamiseen, jotta valtakunnan ja kajaanilaisten etu, vieläpä täysin kuviteltu, ei kärsisi. Vielä huonompi, jos virkakoneiston omanarvontunto siinä päsmäröisi. Sitäpaitsi, kaupungin työaikaa käyttivät ja kokouspalkkionsa kuittasivat virka- ja viranomaishenkilöt, joilla ei nähtävästi ole asian kanssa mitään tekemistä.

Kuntalain 1 §:n mukaan kunnan tehtävä on pyrkiä edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan = kunnan alueella. Niitä täydellä painolla eikä yhtään mitään muuta. Kajaanilaisten, oululaisten, mikkeliläisten tai helsinkiläisten hyvinvoinnista huolehtiminen ei Kuhmon kaupungille kuulu. Ei myöskään esimerkiksi valtiosta, puolustusvoimista tai helsinkiläisistä liikelaitoksista huolehtiminen, vaikka miten mieli viranhaltijalla saattaisi tehdä. Niiden kaikkien eduilla on omat puolustajansa ja varmaan riittävän vahvat ilman Kuhmon panosta. Niin on systeemin tarkoitettu toimivan.