Vuosangan rakennusluvanvaraisille rakennuksille pitää hakea rakennusluvat ja maksaa niistä Kuhmoon. Vuosangan kiinteistöveronalaisista kiinteistöistä pitää maksaa kiinteistöverot Kuhmoon. Selvä peli. Kyläläisetkin maksavat.

Sutisen kämpän syksyllä 2010 remontteeratut keittiöt ja vessanpytyt eivät näytä välittömästi puolustustarkoituksiin liittyviltä rakennuksilta, rakennelmilta tai laitteilta. Rakentaminen on selvästi luvanvaraista.

Kuhmon kaupunginhallitus päätti 30.11.2010 tätäkin asiaa liipaten. Hyvään suuntaan töpötellään askel, ehkä toinenkin. Reilu harppaus olisi tarvittu. Vuosi on kompasteltu ja saatavia jo ehtinyt kaupungilta vanhentumaan.

PDF

TasapuolisuusTasapuolisuus

Hallintolain 21.1 §:n mukaan kaupunginhallituksen kuului siirtää sille toimitetut, mutta sille kuulumattomat asiakirjat toimivaltaiseksi katsomalleen viranomaiselle.

Toimivaltaiseksi katsottiin rakennusvalvonnan osalta rakennusvalvonta- viranomainen. Mitään ei sille silti siirretty, päätettiin vain lähettää tiedoksi. Nyt tarvitsee enää tietää minne. Hytinä kertoo, että valvontajaostolle postia kolahtaa. Tämä sitten tekeytyvinään toimivaltaiseksi. Ei siinä muuta, mutta aikaa palaa, luvaton rakentaminen jatkuu, ja helsinkiläinen tai vantaalainen firma vältyy rakennuslupamaksuilta.

Kiinteistöverojen saaminen kaupungin kassaan Senaatti-kiinteistöiltä on vielä pitkässä kuusessa, mutta kuusen juurelle jo ollaan tulossa. Kaupunginhallitus päätti pyytää veroviranomaista tarkistamaan/muuttamaan verotukseen vaikuttavia tietoja Vuosangan ampuma-alueen rakennusten osalta. Milläs se tarkistaa? Rekisteriin ei ole kiinteistö- eikä rakennustietoja ilmoitettu, kun ei ole rakennuslupia penätty. Asiakirjojakaan ei ole verottajalle siirretty. Puhelinsoitto Senaatti-kiinteistöille olisi ajanut saman asian ja kaupungin kassaan olisi kohta ropissut euroja.

Tasapuolisuus Tasapuolisuus