Maakuntavaltuusto käsitteli vaihemaakuntakaavaa 19.3.2012. Hyväksyäkö vai ei. Äänestysten jälkeen hyväksyi.

Lämpimät kiitokset järjen äänestä keskustan (poislukien prikaatilla töissä olevan puoliso Maija Rissanen ja Kelan Antti) ja vihreiden valtuutetuille sekä Jaakko Kyllöselle (kok). He olivat, ehkä tyhjää äänestäneiden kolmen ohella, ainoat kotiläksynsä tehneet.

Reputti - uusi kartta Ei osallisille

Uusi näkemätön kartta

Enemmistöllä meni surkeasti. Luetun ymmärtämiskoe oli näköjään liian vaikea ja valmistautuminen luokatonta. Kun olisi pitänyt osata lukea ajan merkkejä, yhdistyksen viime hetken tärppiä, vaihekaavaakin – ja ennenkaikkea lakia. Sen sijaan luotettiin uskomustieteisiin. Kaikki tämä kuulema tapahtuu ja pahempaakin, jos Vuosankaa ei saada äkkiä laajemmaksi: Prikaati lähtee, ryssä tulee, yritykset eivät saa johtajia ja yleinen vatulointi jatkuu.

Reputti - Heikkinen & Juntunen

Heikkinen ja Juntunen vauhdissa

Juuri poislähtenyt Kainuun Prikaatin komentaja Jukka Ojala on kuulema yhtenään käynyt kuulemassa vieksiläisiä, kuulutti joku ”asioista tavallisesti perillä oleva taho” salissa. Jaa. Ojala lupasi heti tultuaan Kuhmolaisen pääkirjoituksessa haluavansa keskustella vieksiläisten kanssa ”kaikista asioista”. On perään kutsuttukin, mutta ei vaan ole miestä näkynyt. Ja nyt on jo häippäissyt pois. Juhani Seppänen (kok), lakimies, väitti vieksiläisten jättäneen kuuntelemisen. Mitenpä kuuntelet, kun toinen ei kerro. Onnittelut suomussalmelaisille!

Kari Nikulainen (sd) se vasta on mainio pappi. Muistaneeko kuka sanoi: ”Minkä teette yhdelle näistä pienimmistä, sen te teette minulle”? Ainakin Vuosangassa käymänsä tarkka-ampujakurssit Nikulainen hyvin muisti. Jokainen yksityiskohta on käyty läpi, saarnasi hän. Mainitsisi edes yhden.

Reputti - Nikulaisen saarna

Kari Nikulainen saarnaa

Kaikissa kolmessa osatehtävässä turvauduttiin laajamittaiseen lunttaukseen. Kämmeneen oli kirjoitettu Ojalan oppikirjan uudet selitykset Vuosangan laajentamiseksi, kun entiset ovat pettäneet. Puolustusvoimat on helmikuussa ilmoittanut, ettei se voi nykyistä tykkikalustoa Vuosangassa käyttää. Niinpä nyt on keksitty, että ne sata tai pari uutta varusmiestä tarvitsevat lisää lääniä juoksennella. Lisäksi suunnittelujohtaja Hannu Heikkinen korosti, että varoalueiden saamiseksi sitä vasta pitääkin Vuosankaa laajentaa, muistamatta, että varoalueita tarvitseva tykistö on itse ilmoittanut, ettei se voi Vuosangassa ampua. Kaikenkukkuraksi päivänsankarit hyväksyivät kaavakarttaan melualueen, joka on piirretty Vuosangassa käyttökelvottoman nykykaluston melulle. Voi Kainuuta!