ProAgrian/Kainuun maa- ja kotitalousnaisten johdolla on kehitteillä Pohjoisen Kuhmon kylät -hanke. Tarkoitus on, että kylät rakentavat yhteisen teeman alle kylämatkailun kehittämisohjelman 2008-2010. Yhteistyökumppaneina ja asiantuntijoina kehitystyössä ovat kylillä toimivat yritykset.Kylien edustajat kokoontuivat Lentiiran lomakylässä 6.4. aiheen tiimoilta. Todettiin että tässä vaiheessa hankkeessa ovat mukana Iivantiira-Vartius -suunnan kylät, ne jotka ovat sitä ajaneet. Ne osalllistuvat huhtikuussa Tampereella pidettävään valtakunnalliseen tapahtumaan.

Kylähankkeen kanssa rinnakkain kehitellään ns. Ruokareitti-hanketta. Vaikka nimi saa ensiksi lähinnä lipomaan huulia, on siinäkin kyse laajemmin kylämatkailusta. Se voisi olla ylä-vieksiläisten kanava yhteistyöhön. Voi myös olla että hankkeet yhdistyvät tuota pikaa.